Nyheter

KOLLEGAER: Den nå frikjente mannen og kvinnen jobbet begge i Setermoen leir.

Mann frikjent for voldtekt

En mann i 20-årene som i fjor ble dømt til fire års fengsel for voldtekt etter en fest på Setermoen leir, er nå frikjent i lagmannsretten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble i oktober i fjor enstemmig dømt til fire års fengsel i Nord-Troms og Senja tingrett, for å ha voldtatt en kvinnelig kollega. Hendelsen skal ha funnet sted etter en fest i Setermoen leir.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Mannen anket dommen og nå er anken nådd frem i Hålogaland lagmannsrett. Han frifinnes fra straffekravet, men dømmes likevel til å betale en oppreisningserstatning på 150 000 kroner til kvinnen.

– Fornærmede er skuffet over resultatet, i lys av den enstemmige dommen i tingretten. Hun ønsker imidlertid å legge saken bak seg nå, og ber om forståelse for det, sier kvinnens advokat, Marie Neergaard Blix, til Forsvarets forum.

Forsvarets forum har i flere dager forsøkt å kontakte den mannens forsvarer, men han har ikke besvart henvendelsene.

Rettskraftig

To uker etter at dommen falt i lagmannsretten, er det ikke levert anke til retten eller til påtalemyndighetene. Dermed er dommen rettskraftig

Saken omhandler en såkalt sovevoldtekt.

Et bestemmende mindretall blant dommerne i lagmannsretten vurderte det slik at det foreligger rimelig tvil om kvinnen var «i en slik tilstand som lovbestemmelsen krever».

Les også: Forsvarsansatt dømt for voldtekt i Indre Troms

Ifølge Straffeprosessloven må lagmannsrettens avgjørelser av skyldspørsmålet som er til siktedes disfavør, ha et flertall på fem.

Da det ikke var tilfellet i denne dommen, får man et såkalt bestemmende mindretall.

Les også: Soldat dømt for å drepe tiur med kniv

Powered by Labrador CMS