Nyheter

SETERMOEN: Messebygget på Setermoen leir, hvor voldtekten fant sted. Den tiltalte er dømt til fire års fengsel.

Mann dømt for voldtekt i Setermoen leir

Mannen i 20-årene er dømt til fire års fengsel etter voldtekten som fant sted i Setermoen leir i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann i 20-årene er i Nord-Troms og Senja tingrett dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt en kvinnelig kollega. NRK omtalte saken først.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den enstemmige dommen falt fredag i forrige uke.

Hendelsen skjedde i september 2020. Etter en fest med andre kollegaer i Setermoen leir dro kvinnen hjem til sin egen leilighet, som også lå i leiren, etter å ha følt seg uvel. Mannen, som kjente kvinnen godt, ble med for å hjelpe henne i seng.

Etter at tiltalte hadde hjulpet fornærmede mens hun kastet opp, sovnet de to i kvinnens seng. Begge var svært beruset, ifølge dommen. Videre beskriver dommen at kvinnen tidlig morgenen etter våknet av at mannen hadde samleie med henne.

I retten fortalte kvinnen at hun frøs til, men etter hvert klarte å be mannen om å gå. Ifølge dommen skal mannen ha reist seg opp, kledd på seg og sagt unnskyld, før han forlot leiligheten.

I retten forklarte mannen at han ikke husker noe. Kvinnen forklarte for retten at hun har slitt veldig i etterkant av det som skjedde.

Mannen, som nektet straffskyld i retten, er også dømt til å betale kvinnen 150.000 kroner i oppreisningserstatning. Dommen er anket, opplyser mannens forsvarer, advokat Thomas Hansen, til NTB.

Powered by Labrador CMS