Nytt om navn

SAMME: Foreningen for reservister skifter navn, men beholder samme forkortelse.
SAMME: Foreningen for reservister skifter navn, men beholder samme forkortelse.

Skifter navn for å bli mer inkluderende

På ekstraordinært landsmøte i slutten av august ble det vedtatt Norsk Reserveoffiserers Forbund bytter navn til Norsk reservistforbund, men de beholder samme forkortelse (NROF).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver forbundet på sine sider.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Hva tenker du om det nye navnet?

– Det er ikke tvil om at jeg personlig, synes at dette var en riktig ting å gjøre. Spesielt med tanke på at forbundet skal fremstå som inkluderende ovenfor de som er medlemmer og for de som er potensielle medlemmer, sier presidenten i forbundet, Jørn Buø.

Organisasjonen ble stiftet i 1896 og har omtrent 7000 medlemmer fordelt på 57 avdelinger og jobber med å sette fokus på reservistene og deres rammevilkår.

En reservist er en betegnelse for personell som har eller har hatt tjenesteplikt eller som er eller har vært frivillig i Forsvaret, gjennom verneplikten, som tidligere ansatt eller gjennom kontrakt om tjenesteplikt. Disse inngår eller har inngått i Forsvarets styrkestruktur og kan innkalles ved behov.

Prosessen for navnebyttet har foregått over mange år, parallelt med et fokus på å utvikle NROF, slik at alle reservister kan bli medlem.

– Det har vært en modningsprosess som har gått parallelt med utviklingen av forbundet, sier Buø.

– Det er viktig at vi har beholdt forkortelsen, for i dagligtale snakker de fleste om NROF. Og vi valgte og ikke endre det fordi det er en del av merkevaren vår, legger han til.

Powered by Labrador CMS