Nyheter

ADVARER: Russlands president Vladimir Putin sier at Sør-Korea begår «en stor feil» dersom de sender våpen til Ukraina. Her under et statsbesøk til Vietnam torsdag.

Advarer Sør-Korea mot å sende våpen til Ukraina

Russlands president Vladimir Putin sier at Sør-Korea begår «en stor feil» dersom de sender våpen til Ukraina, slik de har varslet at de vurderer.

Publisert Sist oppdatert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg håper at dette ikke vil skje. Og hvis det skjer, vil vi ta måtte ta beslutninger som neppe vil glede den nåværende ledelsen i Sør-Korea, sier sa Putin til reportere under et statsbesøk i Vietnam.

Beskjeden om at Sør-Korea vurderer å sende våpen til Ukraina kom dagen etter at Putin signerte en militær samarbeidsavtale med Nord-Korea i forbindelse med at han besøkte Pyongyang.

Sør-Korea uttrykte alvorlig bekymring over avtalen, og sa at de ville vurdere å bidra med våpen til Ukraina.

– Vi planlegger å revurdere spørsmålet om å gi våpenstøtte til Ukraina, opplyste Sør-Koreas nasjonale sikkerhetsrådgiver, Chang Ho-jin, torsdag, få timer etter at Putin forlot Nord-Korea.

Powered by Labrador CMS