Nyheter

VÅPENDONASJON: Ifølge sørkoreansk etterretning har Nord-Korea allerede levert en million granater til Russland. Dette bildet er fra de to statslederne møttes i 2023.

Putin hyller Nord-Koreas støtte til Ukraina-krigen

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier at Vladimir Putin har blitt avhengig av autoritære lands støtte etter invasjonen av Ukraina. Denne uken møtes Putin og Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Publisert

Mandag ble det bekreftet at Putin skal møte Nord-Koreas leder Kim Jong-un tirsdag og onsdag.

– Det viser hvor avhengig president Putin og Moskva nå er av autoritære land over hele verden, sa Stoltenberg i en tale ved Wilson Center i Washington D.C mandag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Deres nærmeste venner og de største støttespillerne for den russiske krigsinnsatsen, angrepskrig, er Nord-Korea, Iran og Kina.

Putin og Kim skal etter planen undertegne en partnerskapstraktat, og de har antydet at de skal tale til pressen i etterkant av møtene.

Ifølge sørkoreansk etterretning har Nord-Korea allerede levert en million granater til Russland.

President Vladimir Putin hyller Nord-Korea for den solide støtten til Russlands krigføring i Ukraina samme dag som han skal besøke landet.

– Vi setter stor pris på at Nord-Korea står fast ved støtten til den russiske militære spesialoperasjonen i Ukraina, skriver Putin i en artikkel publisert i nordkoreanske statlige medier tirsdag.

Den militære spesialoperasjonen er Russlands navn på krigen i Ukraina. FN har anklaget Nord-Korea for å forsyne Russland med våpen som brukes i Ukraina, inkludert langtrekkende raketter, noe Nord-Korea har nektet for.

Russland og Nord-Korea utvikler aktivt samarbeidet dem imellom videre på mange felt, skriver Putin videre, og sier at besøket hans i landet vil styrke båndene ytterligere. Det er hans første besøk til Nord-Korea på 24 år.

Powered by Labrador CMS