Nyheter

SV-POLITIKER: Gjermund Skaar, leder internasjonalt utvalg i SV, vil ikke sende våpen til Ukraina. – Mer våpen skaper alltid mer krig, sier han.

Krefter i SV vil stanse norsk våpenhjelp til Ukraina

Krefter i SV vil ikke lenger støtte Ukraina med våpen og vil ha omkamp om saken. Partiledelsen synes ikke det er nødvendig.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I april vedtok landsstyret i Sosialistisk venstreparti (SV) at de støttet at Norge sendte «defensive våpen» til Ukraina. Nå tar et mindretall til orde for omkamp om saken, fordi krigen har endret karakter, skriver Klassekampen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I vedtaket heter det at saken må opp på nytt om forutsetningene er endret. Spørsmålet om de faktisk er endret, splitter partiet. En ringerunde Klassekampen har gjort til landsstyret, viser at et mindretall mener at forutsetningene klart er endret. Det blir kontant avvist av partiledelsen i SV.

– Nå ser vi at defensive våpen er et begrep som rommer veldig mye, sier partiveteran Heming Olaussen til Klassekampen.

Les også: AUF-nesteleder: – Norge er i stand til å forsvare seg selv

Norge bidro først med panservernmissiler, antiluftskyts og ammunisjon. Senere med vårt tyngste artilleri, artillerivåpnene M109, som Norge ikke lenger bruker selv.

Nestleder i SV, Torgeir Knag Fylkesnes, mener leveransene som Norge har sendt så langt, er helt innenfor intensjonen med vedtaket fra april.

– Kjernen er jo at Ukraina må få de våpnene de faktisk trenger for å forsvare seg, sier han.

Les også: Stanset norsk innsamling for drone til Ukraina

Internasjonal leder i SV, Gjermund Skaar, sier at han var mot å sende våpen i april, og at han er mot å sende våpen i dag.

– Fordi mer våpen alltid skaper mer krig, sier han.

Powered by Labrador CMS