Nyheter

FORBUDT: Den russiske hæren benytter bokstaven «Z» som symbol på krigen mot Ukraina.

I Ukraina i natt: forbyr symbolene «Z» og «V»

Dette er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til mandag 23. mai.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

  • Nasjonalforsamlingen i Ukraina har vedtatt en lov som forbyr symbolene «Z» og «V», som brukes av Russland for å fremme den russiske krigen i landet. Symbolene tillates imidlertid til bruk til historiske og utdanningsrelaterte formål.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

  • YouTube har slettet over 9.000 kanaler og fjernet mer enn 70.000 videoer knyttet til krigen i Ukraina, grunnet brudd på YouTubes retningslinjer.

Blant annet dreier det seg om omtale av invasjonen av Ukraina som «frigjøringsoppdrag». YouTube er i motsetning til andre amerikanske sosiale medier, ikke blitt stengt i Russland.

  • Ukraina og Polen har inngått det president Volodymyr Zelenskyj omtaler som en historisk bilateralt avtale knyttet til grensesamarbeid.
  • Storbritannias statsminister Boris Johnson og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har i en telefonsamtale diskutert den russiske havneblokaden i Ukraina.

Johnson sier det må gjøres mer for å skaffe mat og humanitær til Ukraina, og at man må gjøre mer for å hjelpe Ukraina til å eksportere varene sine.

  • Mellom 50 og 100 ukrainske soldater blir drept hver dag i kamp mot russiske styrker i den østlige delen av landet, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.
  • Russland er villig til å gjenoppta samtalene med Ukraina, men Kyiv må ta initiativ til å fortsette dem, mener Russlands sjefforhandler Vladimir Medinskij.

Ukraina har flere ganger gjort det klart at det vil være mulig å forhandle om våpenhvile først når russiske styrker har trukket seg fra ukrainsk territorium.

Powered by Labrador CMS