Nyheter

TAP: To russiske soldater på patrulje sør i Ukraina.

Britisk etterretning: Russlands tap i Ukraina på linje med de i Afghanistan

Den militære britiske etterretningstjenesten tror de russiske tapene i Ukraina er på linje med tapene i den ni år lange krigen i Afghanistan på 80-tallet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er gått tre måneder siden Russland invaderte Ukraina. Rundt 15.000 sovjetiske soldater døde i sin tid i Afghanistan, noe som skapte stor misnøye og bidro til Sovjetunionens kollaps i 1991.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

— En kombinasjon av dårlig taktikk på lavt nivå, begrenset luftstøtte, mangel på fleksibilitet og en tilnærming som bidrar til å forsterke tabber og gjenta feil har ført til høye tapstall, som fortsetter å stige i Donbas-offensiven, skriver den britiske militære etterretningen i sin daglige Twitter-oppdatering.

Les også: Ukraina forlenger unntakstilstanden

Der påpekes det også at den russiske offentligheten tidligere har vært sensitive for store tap i konflikter landet selv har valgt.

— Etter hvert som tapstallene i Ukraina fortsetter å stige, vil de bli mer synlige, og publikums misnøye med krigen og viljen til å si fra kan komme til å vokse, heter det videre.

Powered by Labrador CMS