Kultur:

Jørgen Bergsund og Hanne Marie Maugesten står bak podkasten Våre historier.

Forsvaret med pod-suksess: – En tolk mellom det sivile og det militære

– Målet er å skape en bedre forståelse på hva det vil si å være soldat, sier Hanne Marie Maugesten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den første sesongen kom høsten 2019. Rett etter nyttår 2021 lanserte Forsvaret sesong 2 av Våre historier.

– Den har de siste tre ukene ligget rundt 20.plass på Podtoppen og det er vil veldig stolte over, sier Fredrik Tandberg ved Forsvarets mediesenter til Soldatnytt.

Han mener at podkasten på mange måter er unik i norsk sammenheng, fordi det er ingen andre aktører, bortsett fra de største redaksjonene i Norge, som lager slike historie-drevne podkaster.

– Vår podkast blir jo for alle praktiske formål en form for innholdsmarkedsføring, sier han.

Per 29. januar er den lastet ned 1.076.000 ganger i Acast, som er publiseringsplattformen. Det er ikke det samme som lyttere, men gir en indikasjon hvor godt den lyttes til.

Episode fire (av fire) ble lagt ut fredag 29. januar.

– Hvorfor lagde dere ny sesong?

– Det var rett og slett fordi vi så at sesong 1 gikk så bra. Vi var super fornøyd med at vi fikk så gode tilbakemeldinger på det, både internt i Forsvaret men også iTunes appen og mer fra eksterne folk som ikke har noe med Forsvaret å gjøre da, men de lytter fortsatt fra samfunnet, sier Hanne Marie Maugesten til Soldatnytt.

Hun har hatt ansvar for intervju, manus og har fortellerstemmen på podkasten. Lars Jørgen Bergsund har lyddesign.

Les også: Silje Kampesæter blir nyhetsredaktør i Forsvarets forum

– Hva er formålet?

– Målet er egentlig å skape en bedre forståelse på hva det vil si å være soldat. Det jeg håper er jo at podkasten kan være litt som en tolk mellom det sivile og det militære.

– Det som er bedre med podkast er at du kan gå mye mer i dybden å forklare bedre enn det en kort nyhetsartikkel kan gjøre, det er. Det kan være litt mer generelt og øke forståelsen av det å jobbe i Forsvaret.

– Hvordan opplever du tilbakemeldingene?

– Gode! Det er veldig gøy at det er så mange som har vært så positive. Man blir jo også gledelig overrasket over at den har blitt så populær fordi det er en såpass interesse for forsvarsstoff.

Hør på podkasten: Våre Historier

Rettelse: I en tidligere utgave av denne artikkelen sto det at fjerde episode kom 5. februar. Det stemmer ikke. Den ble publisert 29. januar. Rettet: 29.1.2021 kl. 11:06.

Powered by Labrador CMS