Nyheter

F-35: Etter planen vil 145 fly delta i ACE23, hvorav 100 er jagerfly. Flyene på bildet er norske F-35 på Ørland i år.

Planlegger den første storøvelsen med Sverige og Finland som Nato-medlemmer

Den sjette utgaven av Arctic Challenge Exercise (ACE) går av stabelen i månedsskiftet mai/juni neste år.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

ACE 23 kan bli den første storøvelsen der Sverige og Finland deltar som Nato-medlemmer. Nå planlegges den sjette utgaven av jagerflyøvelsen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Annethvert år siden 2013 har luftforsvarene i Norge, Sverige og Finland sammen arrangert øvelsen Arctic Challenge Exercise (ACE).

Nå planlegges den sjette utgaven av jagerflyøvelsen, som også nå skal foregå i våre felles luftrom i nord, skriver Teknisk Ukeblad.

Slik det ser ut nå, vil det delta totalt 145 fly, hvorav 100 er jagerfly. Til sammenligning var det i fjor cirka 70 fly som deltok på den da noe korona-nedskalerte øvelsen.

ACE 23 skal pågå i to uker i månedsskiftet mai/juni 2023.

Teknisk Ukeblad skriver at de har fått informasjon om den planlagte øvelsen fra Luftforsvaret, som nylig har vært i Finland på planleggingsmøte.

Per i dag 14 nasjoner som stiller på øvelsen neste vår: Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Italia, Nederland, Norge, Storbritannia, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og USA.

Powered by Labrador CMS