Nyheter:

Person i Skjold leir har fått påvist koronasmitte – Forsvaret stenger ned leiren

En person tilhørende kavalerieskadronen ved Skjold leir i Troms er smittet av koronaviruset, bekrefter Forsvaret overfor TV 2.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det vil få konsekvenser for Skjold leir. I løpet av kort tid kommer vi til å stenge ned leiren og aktiviteten ved leiren, og så vil personellet bli satt i karantene, sier oberstløytnant Per Espen Strande, som er kommunikasjonssjef i Hæren, til kanalen.

Strande sier videre at hvordan dette skal løses videre, koordineres med Folkehelseinstituttet, Forsvarets sanitet og fagmedisinsk personell i Hæren.

identifisert i går

Skjold leir ligger i Målselv kommune i Troms, og Hærens 2. bataljon og Ingeniørbataljonen holder til i leiren. Forsvarets forum skrev tidligere torsdag at flere kaserner var blitt stengt etter mistanke om at en person kunne være smittet.

Oberstløytnant og kommunikasjonssjef i Hæren, Per Espen Strande, sa da til Forsvarets forum at Hæren arbeidet med smitteoppsporing og isolerer personell som den de har testet for smitte, har vært i kontakt med. Den som er smittet ble identifisert sent i går kveld. 

Normalt ville det vært mye aktivitet ved leiren i forbindelse med øvelsen Cold Response, som starter for fullt i neste uke.

Flyrestriksjoner

Helsedirektør Bjørn Guldvog sa tidligere i dag at det kan bli aktuelt å innføre restriksjoner for fly som kommer til Norge fra enkelte land, som følge av koronautbruddet.

Tidligere denne uken landet et fly fra Milano i Tromsø. Milano er hovedstaden Lombardia, som er blant regionene i Nord-Italia som Folkehelseinstituttet (FHI) fraråder nordmenn å reise til som følge av spredningen av koronaviruset.

Forsvaret har også innført en rekke tiltak for å forebygge og begrense potensiell spredning av viruset. Mandag ble det sendt ut en e-post til forsvarsansatte med retningslinjer som for eksempel at det skal ikke gjennomføres reiser til områder med vedvarende spredning som angitt av FHI; Personell som reiser inn til Norge fra områder med vedvarende spredning skal gjennomføre en 14 dagers hjemmekarantene før de tillates inn på militære installasjoner og bare strengt nødvendige tjenestereiser skal gjennomføres. 

Forsvarets forum har fått e-posten oversendt av Forsvarssjefens pressetalsapparat.

Karantenebrudd

Til nå er 86 personer koronasmittet i Norge. 30 har fått påvist smitte det siste døgnet, ifølge Folkehelseinstituttet. Ingen av dem som er smittet, er alvorlig syke eller innlagt på sykehus. Personene er hjemmeisolert og følges opp av lokalt helsevesen.

Samtidig har Helsedirektoratet det siste døgnet fått tilbakemeldinger om folk som bryter hjemmekarantenen. 

– Vi får konkrete tilbakemeldinger om at folk som er i karantene hjemme, ikke overholder karantenereglene og for eksempel går i butikken, sier helsedirektør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet.

Han understreket videre viktigheten av at folk forstår konsekvensene av å bryte karantenen.

– Dette gir en økt risiko for større spredning i befolkningen, og hvis du bryter karantenen, så bidrar du til en risikospredning, advarer Guldvog.


Powered by Labrador CMS