Nyheter

BESØK: Samme dag som president Vladimir Putin sendte russiske styrker inn i Ukraina, fikk han besøk av Pakistans statsminister Imran Khan i Kreml.

Pakistan har inngått ny handelsavtale med Russland

Pakistan har inngått en ny og omfattende avtale om import av naturgass og hvete fra Russland, til tross for landets invasjon av Ukraina.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Samme dag som president Vladimir Putin sendte russiske styrker inn i Ukraina, fikk han besøk av Pakistans statsminister Imran Khan i Kreml.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Under besøket undertegnet de to en bilateral handelsavtale som skal sikre Pakistan russisk gass, samt 2 millioner tonn hvete årlig, skriver The Independent.

Khan skal også ha presset på for å få fortgang i planen om å bygge en 1.100 kilometer lang gassrørledning fra Russland til Pakistan, noe det ble inngått avtale om i 2015. Rørledningen skal etter planen finansieres av begge land, men bygges av et russisk selskap.

Les også: Ukraina: 3.000 amerikanere har meldt seg til krigstjeneste

Khan høstet kritikk internasjonalt for besøket i Moskva, men hevder at det var tvingende nødvendig for Pakistan å inngå en avtale om gassimport.

– Vi har undertegnet avtaler med dem om å importere naturgass, for Pakistans egen gassreserve minker, sa han etter møtet med Putin.

Khan kommenterte så vidt den russiske invasjonen og sa at han «beklaget den siste situasjonen mellom Russland og Ukraina».

Pakistan avholdt seg fra å stemme da FNs hovedforsamling denne uken vedtok en resolusjon som fordømte invasjonen. Det samme gjorde India og Kina.

Les også: Thurid Jakobsen (83) slutter i Forsvaret etter 50 år

Powered by Labrador CMS