Nyheter

NY LANDINGSPLATTFORM: Det første av Norges nye redningshelikopter, SAR Queen, ble satt i drift i september 2020. Nå kan det lande ved Rikshospitalet i Oslo.

Redningshelikopter kan nå lande ved Oslo-sykehus

Landingsplattformen, som var tenkt ved siden av nyfødtintensiven, er nå flyttet lenger unna.

Publisert Sist oppdatert

Oslo universitetssykehus har fått tillatelse av Oslo kommune til å lande redningshelikopteret SAR Queen ved Rikshospitalet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

«Den mest skånsome løsningen», som var ønsket av leger, ansatte og pårørende, er det Plan- og bygningsetaten har gitt grønt lys for, skriver Dagsavisen.

Sykehuset fikk i oktober i fjor lov til å sette opp en ny plattform for de nye redningshelikoptrene. Det førte til store protester, ettersom plattformen var plassert rett ved siden av nyfødtintensiven.

Nå har man landet på en ny løsning hvor landingsplattformen er et stykke unna nyfødtintensiven. Denne plattformen er tidsbegrenset og må være fjernet innen utgangen av 2031.

Den nye plasseringen av landingsplattformen ble også møtt med protester, men PBE skriver at de mener de er en klar overvekt av fordeler ved å gi en tidsbegrenset dispensasjon.

Powered by Labrador CMS