Nyheter

PENGUIN: Norge har sendt Penguin-missiler til Ukraina for å styrke deres sjøforsvar. Bildet er fra 2008 der Penguin MK2- missiler prøveskytes ved Træna i Nordland.

FT: Ukraina skal ha fått norske Penguin-missiler

Ukraina har fått styrket sitt sjøforsvar med blant annet norske Penguin-missiler, opplyser en vestlig forsvarsanalytiker til Financial Times.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Russiske marinefartøy har i lang tid blokkert ukrainske havner og hindret blant annet eksport av korn.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Spørsmålet er om ukrainsk militær oppfinnsomhet kan gjentas til havs, sier den ikke navngitte vestlige militære rådgiveren til den anerkjente avisa , før han legger til at den vestlige militærhjelpen til Ukraina nå også omfatter sjømålsmissiler av typen Penguin, som produseres i Norge av Kongsberg Defence & Aerospace.

Les også: Russland hevder de har tatt i bruk laservåpen i Ukraina

Det har så langt ikke lykkes NTB å få bekreftet opplysningene. I Forsvarsdepartementet holdes kortene tett til brystet når det gjelder hvilke våpen som sendes til Ukraina, blant annet for å forhindre angrep på leveransene.

– Regjeringen vurderer fortløpende om Norge skal sende mer våpen og materiell til Ukraina. Disse vurderingene og eventuelt pågående eller fremtidige bidrag kommenterer vi ikke, sier seniorrådgiver Lars Gjemble til NTB.

Ukraina har tidligere bedt om sjømålsmissiler fra Norge.

Powered by Labrador CMS