Nyheter

MOSKVA: Ti norske diplomater er erklært uønsket i Russland. De må forlate den norske ambassaden og landet i løpet av kort tid. Detalj av eksteriør av Den norske ambassade i Moskva.
MOSKVA: Ti norske diplomater er erklært uønsket i Russland. De må forlate den norske ambassaden og landet i løpet av kort tid. Detalj av eksteriør av Den norske ambassade i Moskva.

UD: Forsvarsattacheen er blant dem som er erklært uønsket i Moskva

Det russiske utenriksdepartementet informerte onsdag om at ti av de norske diplomatene i Moskva må forlate Russland innen kort tid, bekrefter Utenriksdepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Norsk ambassadør Robert Kvile ble kalt inn til et møte i det russiske utenriksdepartementet onsdag morgen, og kom fram like før klokka 10 norsk tid, skriver NRK.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

På møte fikk han vite at flere diplomater i Moskva var erklært uønsket i Russland, fortalte han selv til nyhetskanalen.

– Det ville vært en stor overraskelse dersom de svarte på en annen måte, sier han om russiske styresmakter, men legger til at møtet gikk for seg i en hyggelig tone.

Blant annet er også Forsvarsattacheen i Moskva erklært uønsket, skriver VG.

Russiske myndigheter oppgir at dette er en reaksjon på Norges beslutning om å erklære 15 ansatte ved den russiske ambassaden i Oslo som uønskede i Norge.

– Vi anser den russiske beslutningen som en hevnaksjon. Alle våre diplomater i Russland driver vanlig diplomatisk arbeid. Dette vet russiske myndigheter godt. Norges beslutning om å erklære 15 personer ved den russiske ambassaden som uønskede i Norge er begrunnet med at disse har drevet etterretningsvirksomhet under dekke av å være diplomater. Det er i strid med Wien-konvensjonen om diplomatisk samkvem, skriver UD til NTB.

Powered by Labrador CMS