Nyheter

MOSKVA: Ti norske diplomater er erklært uønsket i Russland. De må forlate den norske ambassaden og landet i løpet av kort tid. Detalj av eksteriør av Den norske ambassade i Moskva.

UD: Forsvarsattacheen er blant dem som er erklært uønsket i Moskva

Det russiske utenriksdepartementet informerte onsdag om at ti av de norske diplomatene i Moskva må forlate Russland innen kort tid, bekrefter Utenriksdepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk ambassadør Robert Kvile ble kalt inn til et møte i det russiske utenriksdepartementet onsdag morgen, og kom fram like før klokka 10 norsk tid, skriver NRK.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

På møte fikk han vite at flere diplomater i Moskva var erklært uønsket i Russland, fortalte han selv til nyhetskanalen.

– Det ville vært en stor overraskelse dersom de svarte på en annen måte, sier han om russiske styresmakter, men legger til at møtet gikk for seg i en hyggelig tone.

Blant annet er også Forsvarsattacheen i Moskva erklært uønsket, skriver VG.

Russiske myndigheter oppgir at dette er en reaksjon på Norges beslutning om å erklære 15 ansatte ved den russiske ambassaden i Oslo som uønskede i Norge.

– Vi anser den russiske beslutningen som en hevnaksjon. Alle våre diplomater i Russland driver vanlig diplomatisk arbeid. Dette vet russiske myndigheter godt. Norges beslutning om å erklære 15 personer ved den russiske ambassaden som uønskede i Norge er begrunnet med at disse har drevet etterretningsvirksomhet under dekke av å være diplomater. Det er i strid med Wien-konvensjonen om diplomatisk samkvem, skriver UD til NTB.

Powered by Labrador CMS