Nyheter

TEST: En TV-skjerm i Sør-Koreas hovedstad Seoul viser bilder fra mandagens rakettest i Nord-Korea. Onsdag meldes det av Nord-Korea igjen har prøvet ut sine rakettvåpen.
TEST: En TV-skjerm i Sør-Koreas hovedstad Seoul viser bilder fra mandagens rakettest i Nord-Korea. Onsdag meldes det av Nord-Korea igjen har prøvet ut sine rakettvåpen.

Nord-Korea og Sør-Korea trapper opp testing av nye raketter

Sør-Korea skjøt onsdag opp en rakett fra en ubåt for første gang. Det skjedde bare timer etter at nabolandet i nord hadde prøveskutt langtrekkende raketter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Artikkelen er oppdatert med at både Sør-Korea og Nord-Korea tester nye raketter:

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Sørkoreanske myndigheter opplyser at president Moon Jae-in personlig overvar onsdagens våpentest.

I en uttalelse opplyser myndighetene at raketten ble avfyrt fra en 3.000 tonns ubåt, før missilet deretter rammet det planlagte målet.

Sør-Korea blir dermed det sjuende landet i verden med en slik type våpenteknologi.

Nyheten kommer bare timer etter at nabolandet Nord-Korea skjøt opp to langtrekkende raketter i det som er landets andre våpentest på få dager.

De nordkoreanske rakettene ble skutt fra et område sentralt i landet og passerte ut over landets østkyst i morgentimene onsdag, opplyser den sørkoreanske generalstaben i en uttalelse.

Etterretningstjenestene i både Sør-Korea og USA er i ferd med å analysere detaljer om de nordkoreanske rakettene og deres ferd. Den japanske kystvakten har bekreftet at begge rakettene landet utenfor landets økonomiske sone, i havet mellom Japan og Koreahalvøya.

Det ser ut til at det denne gang var to langtrekkende, ballistiske raketter som ble prøvd ut. Mandag meldte statlige medier i Nord-Korea om at landets militære hadde testet nyutviklede, langtrekkende krysserraketter.

Rakettene skal da ha vært i luften i litt over to timer og truffet mål 1.500 kilometer unna. Det statlige nyhetsbyrået KCNA kalte krysserrakettene «et strategisk våpen av stor betydning».

Nord-Korea er underlagt en rekke internasjonale sanksjoner som følge av landets utvikling av atomvåpen og langtrekkende, ballistiske raketter. Men det er ikke innført noe internasjonalt forbud mot nordkoreanske krysserraketter.

Powered by Labrador CMS