Nyheter

MISSILTEST: Nordkoreanske myndigheter har publisert dette bildet av testen av det angivelig hypersoniske missilet som ble testet tidligere i uka.

Sør-Korea tror Nord-Korea bløffer om missil-test

Sør-Korea stiller spørsmål ved Nord-Koreas påstand om at landet denne uka testet et såkalt hypersonisk missil.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Påstanden virker overdreven, heter det i en uttalelse fra Sør-Koreas forsvarsdepartement, som ikke tror at Nord-Korea besitter slik missil-teknologi.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nord-Korea hevder missilet traff et mål i Japanhavet, hele 700 kilometer fra utskytningsstedet. Sør-Korea mener distansen var kortere, og at raketten heller ikke fulgte den banen og var så manøvrerbar som nordkoreanerne har hevdet.

Hypersonisk er hastigheter over fem ganger lydens hastighet, rundt 6.180 kilometer i timen

Mandag skal FNs sikkerhetsråd diskutere den siste nordkoreanske testen, som kan være et brudd på tidligere FN-resolusjoner.

Det var USA, Storbritannia, Frankrike, Irland og Albania som ba om møtet.

Det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA skrev torsdag at landet hadde gjennomført en vellykket test av en hypersonisk missil onsdag. Oppskytingen ble angivelig overværet av høytstående folk i kommunistpartiet og ledende forskere.

En FN-resolusjon forbyr at Nord-Korea foretar tester med atomvåpen og ballistiske raketter. Likevel har regimet fortsatt å arbeide med missiler som potensielt kan utrustes med atomstridshoder, og landet er derfor underlagt svært strenge internasjonale sanksjoner.

Fikk du med deg denne: Krisemøte i FN etter at Nord-Korea testet nytt ubåtvåpen

Powered by Labrador CMS