Nyheter

SNAKKER SAMMEN: Nord-Koreas president Kim Jong-un under et møte med Sør-Koreas president Moon Jae-in i april 2018.

Nord-Korea og Sør-Korea gjenopptar kontakten

Lederne i Nord-Korea og Sør-Korea har blitt enige om å gjenoppta den direkte kommunikasjonen og forbedre båndene mellom landene, ifølge Sør-Korea.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nord-Korea kuttet alle kommunikasjonskanaler med Sør-Korea i juni i fjor og sprengte også et kontor for samarbeid med Sør-Korea. Bakgrunnen var at sørkoreanske aktivister sendte et stort antall løpesedler over grensa til Nord-Korea ved hjelp av ballonger.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Lederne i nord og sør har utvekslet brev siden april med mål om å forbedre båndene på den koreanske halvøya.

Les også: Vil øke Nord-Koreas forsvarsevne

Nå gjenopprettes den direkte kommunikasjonen som et første steg, og kommunikasjonskanalen ble testet tirsdag morgen, opplyser den sørkoreanske presidentens kontor.

– I henhold til avtalen som er undertegnet av våre to ledere, reåpner interkoreansk kommunikasjon fra 27. juli k. 10, heter det i en melding fra det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

Byrået legger til at lederne har bestemt seg for å stole på hverandre igjen så snart som mulig og utvikle forholdet videre.

Bildeserie: Kim Jong-un viste fram nye våpen

Powered by Labrador CMS