Nyheter

BLOMST: Kim Jong-un la ned en blomst for de falne i Korea-krigen.
BLOMST: Kim Jong-un la ned en blomst for de falne i Korea-krigen.

Kim markerte «seieren» i Korea-krigen

Nord-Koreas leder Kim Jong-un viste seg offentlig for første gang på to uker for å hedre de falne I Korea-krigen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un besøkte tirsdag en gravplass for falne under Koreakrigen, der han la ned en blomst for soldatene som døde i kampene, melder Nord-Koreanske medier.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

«Kim Jong-un, generalsekretær i Koreas arbeiderparti og president i Den demokratiske folkerepublikken Korea, besøkte Gravplassen for martyrene fra fedrelandets frigjøringskrig klokken 00.00 27. juli, 68-årsdagen for seieren i Fedrelandets frigjøringskrig», skriver Pyongyang Times, ifølge KCNA Watch, et nettsted som overvåker nordkoreanske medier.

HEDRET DE FALNE: Kim Jong-un under besøket på Gravplassen for martyrene fra fedrelandets frigjøringskrig.
HEDRET DE FALNE: Kim Jong-un under besøket på Gravplassen for martyrene fra fedrelandets frigjøringskrig.

Krigshandlingene mellom Nord- og Sør-Korea ble avsluttet da det ble inngått våpenhvile mellom partene 27. juli 1953. Krigen ble aldri offisielt avsluttet, men i nordkoreansk propaganda omtales våpenhvilen som en seier over Sør-Korea og USA.

Ifølge Pyongyang Times så Kim seg rundt på gravplassen sammen med andre besøkende.

Bildeserie: Kim Jong-un viste fram nye våpen

«Han hedret heltene som ærefullt forsvarte landets uavhengighet og verdighet, og bidro til at historien tok med seg den koreanske revolusjonen, mens de brant med uendelig lojalitet til sin leder, tillit til seier og glødende patriotisme», skriver avisen.

Dette er første gang Kim Jong-un viser seg i nordkoreanske medier på to uker.

Samme dag som Kim besøkte gravplassen, ble det kjent at lederne i Nord-Korea og Sør-Korea er blitt enige om å gjenoppta den direkte kommunikasjonen og forbedre båndene mellom landene.

Powered by Labrador CMS