Nyheter

SENDT PÅ TV: Nord-Koreas rakettoppskyting ble vist på TV på en togstasjon i Seoul, hovedstaden i nabolandet Sør-Korea onsdag 29. september.
SENDT PÅ TV: Nord-Koreas rakettoppskyting ble vist på TV på en togstasjon i Seoul, hovedstaden i nabolandet Sør-Korea onsdag 29. september.

Nord-Korea sier de testet hypersonisk rakett

Det var en nyutviklet hypersonisk rakett med navnet Hwasong-8, som ble testet tirsdag, hevder Nord-Korea.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskytingen fant ifølge det nordkoreanske statlige nyhetsbyrået KCNA sted i Toyang-ri i Jagang-provinsen, skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hypersoniske raketter er raketter som kan nå en hastighet på mer enn «Mach 5», altså over fem ganger lydens hastighet. Slike svært raske rakettvåpen er en særlig utfordring for luftforsvarssystemer.

Det sørkoreanske og japanske forsvaret meldte først om oppskytingen. Den fant sted nesten samtidig som Nord-Korea i FN sa at de har rett til å teste våpen. Sør-Korea, Japan og USA kritiserte oppskytingen.

Søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, Kim Yo Jong, luftet nylig muligheten for nye samtaler med nabolandet Sør-Korea. Sør-Koreas president Moon Jae-in har ytret ønske om en slutterklæring på Koreakrigen, som rent formelt aldri har tatt slutt, selv om selve krigføringen gjorde det på 50-tallet.

Nordkoreanerne er underlagt strenge internasjonale sanksjoner som følge av atomprogrammet. Landet har likevel allerede gjennomført mange tester denne måneden, blant dem av en med et langtrekkende kryssermissil og også ballistiske missiler, ifølge det sørkoreanske militæret.

Powered by Labrador CMS