Nyheter:

PRESIDENT I NIGER: Mahamadou Issoufou avbildet under et virtuelt event i fjor høst.
PRESIDENT I NIGER: Mahamadou Issoufou avbildet under et virtuelt event i fjor høst.

Meldinger om skyting nær presidentpalasset i Niger

Det er meldt om skyting nattetid i Nigers hovedstad Niamey onsdag. Nyhetsbyrået AFP får opplyst at det er snakk om et kuppforsøk.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var rundt klokka 3. Vi har hørt skudd fra tunge og lette våpen, som varte i 15 minutter før det stoppet opp. Så hørtes det mer skudd fra lette våpen, sier en av beboerne i området til AFP.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Skytingen varte i om lag 20 minutter, sier en annen innbygger.

En sikkerhetskilde opplyser til nyhetsbyrået AFP at flere soldater er pågrepet etter et kuppforsøk. Landets nye president, tidligere innenriksminister Mohamed Bazoum skal etter planen tas i ed fredag.

Opposisjonen erklærte – i strid med offisielle valgresultater – seier etter valget i februar. Opposisjonsleder Mahamane Ousmane har oppfordret til «fredelige marsjer» rundt om i landet, men en planlagt demonstrasjon i Niamey onsdag ble forbudt dagen før fra myndighetshold.

USAs ambassade i Niger opplyser at den holder stengt onsdag på grunn av skudd i nabolaget. Konsulærtjenester er midlertidig utilgjengelige, og alle ambassadeansatte er oppfordret til å holde seg hjemme.

Norge har ingen ambassade i Niger, men utenriksdepartementet skriver at sikkerhetssituasjonen i landet er «bekymringsfull, og betydelig forverret i år pga. angrepene på militære, flyktninger og på humanitære organisasjoner».

UD vurderer risikoen for terrorhandlinger i Niger som moderat til høy.

Powered by Labrador CMS