Nyheter

OLAVSVERN: I 2008 var ubåten KNM Uthaug i marinebasen Olavsvern for reparasjoner. Illustrasjonsfoto.

Ny femårskontrakt om bruk av Olavsvern

Nederland har signert en femårig avtale for å trene i marinebasen på Ramfjordnes i Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nederlandske marinen har undertegnet en kontrakt med WilNor Governmental Services AS (WGS) for å kunne bruke Olavsvern til trening, skriver WGS på Linkedin.

NRK har også omtalt saken tidligere.

Nederlenderne skal bruke Olavsvern til sin årlige Joint Artic Training (JAT) i den såkalte Surface Training and Assault Group (SATG).

– Dette er det tredje året på rad vi arrangerer SATG på Olavsvern for deres amfibiske trening. Femårsavtalen vil sikre de nederlandske enhetene prioritet i en tid der stadig flere allierte styrker viser interesse for å bruke Olavsvern, skriver WGS.

Kommersiell sjef for WGS, Geir Michaelsen skriver i en e-post til Forsvarets forum at han håper den nye avtalen med Nederland skal bane veien for større militær bruk fremover.

– Avtalen gir oss investeringskraft til å utvikle og oppgradere basen ytterligere for best mulig å dekke militære behov, opplyser Michaelsen.

OLAVSVERN: Kommersiell sjef i WGS, Geir Michaelsen besøkte i 2021 basen som tidligere var i Forsvarets eie.

WGS driver med salg av varer og tjenester innen logistikkstøtte, nasjonalt og internasjonalt, mot offentlige aktører, herunder deltakelse i andre selskaper med lignende virksomhet, ifølge Brønnøysundregistrene. Majortitetseier i selskapet er Wilh. Wilhelmsen Holding ASA.

Det enorme anlegget Olavsvern ble bygget på 1960-tallet med blant annet ammunisjonslagre, drivstofflagre, verksteder og tørrdokk, ifølge snl.no. Forsvaret solgte basen i 2013, cirka fire år etter at den ble nedlagt.

Det vakte stor stor oppmerksomhet da kaiplass ble leid ut til et russisk rederi som la et forskningsskip i vinteropplag. Men i 2019 skrev WGS i en pressemelding at de hadde sikret seg retten til å kjøpe 66 prosent av aksjene i Olavsvern Group AS.

– Gjennom denne investeringen vil den tidligere militærbasen Olavsvern gjøres tilgjengelig for det norske Forsvaret, allierte og kommersielle selskaper, sto det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS