Nyheter

INGEN HAST: De siste ukene har ungarske politikere signalisert at de slett ikke har det travelt med å godkjenne Sveriges søknad om Nato-medlemskap.

Ungarn: Ingen hast å godkjenne Sveriges Nato-medlemskap

Tyrkia og Ungarn er de eneste Nato-landene som ikke har gitt Sverige grønt lys. Ungarske politikere signaliserer at dette ikke er noe som haster.

Publisert Sist oppdatert

Ungarns statsminister Viktor Orban mener det ikke haster med å godkjenne Sveriges søknad om Nato-medlemskap. Tyrkia og Ungarn er de eneste Nato-landene som ikke har gitt svenskene grønt lys. De siste ukene har ungarske politikere signalisert at de slett ikke har det travelt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ved åpningen av høstsesjonen i nasjonalforsamlingen i Budapest mandag sa Orban at det ikke er noe som truer Sveriges sikkerhet. Derfor mener han det ikke har noen hast å godkjenne Nato-søknaden.

Les også: Norge donerer militære kjøretøy til Nord-Makedonia

For en uke siden sa nasjonalforsamlingens leder, Laszlo Köver, at han ikke var sikker på om «vi trenger å godkjenne denne søknaden». En av toppene i Orbans parti Fidesz har uttalt at det er lite sannsynlig at søknaden blir behandlet i nasjonalforsamlingen i år.

Samtidig som ratifiseringen er blitt utsatt, har Ungarn uttrykt misnøye med svensk kritikk av tilstanden til det ungarske demokratiet.

Regjeringen i Ungarn har blant annet beklaget innholdet i en video laget i 2019 for svensk skole-TV. Ifølge videoen er demokratiet i Ungarn blitt svekket.

Powered by Labrador CMS