Nyheter

SVERIGE I NATO: Sveriges statsminister Ulf Kristersson får beskjed om at Ungarn har ratifisert Sveriges Nato-medlemsskap. Fotografert på regjeringens hovedkvarter i Stockholm, mandag 26. februar 2024.

Russland vil innføre militærtekniske «mottiltak»

Etter at Ungarn sa ja til svensk Nato-medlemsskap, la den russiske ambassaden i Stockholm ut en tilsynelatende truende melding på Telegram, tirsdag kveld. 

Publisert Sist oppdatert

Det har foreløpig ikke kommet noen offisiell russisk kommentar etter at Ungarns nasjonalforsamling endelig sa ja til å slippe svenskene inn i alliansen. Sent tirsdag kveld la imidlertid den russiske ambassaden i Stockholm ut en lang og tilsynelatende truende melding på Telegram.

– Russland kommer til å innføre politiske og militærtekniske mottiltak for å minimere trusselen mot den nasjonale sikkerheten. Det konkrete innholdet til tiltakene kommer an på hvor omfattende Sveriges integrering i Nato blir og eventuell utplassering av Nato-styrker, våpen og kampmateriell i landet, skriver ambassaden.

Eksperter tolker «militærtekniske tiltak» som for eksempel forflytting av militære avdelinger og infrastruktur samt flere øvelser.

Ambassaden sier det er opp til Sverige om de ønsker å gå inn i Nato, men:

– Samtidig kommer landets inntreden i en militærallianse som er fiendtlig innstilt til Russland til å få negative konsekvenser for stabiliteten i Nord-Europa og rundt Østersjøen, som forblir vårt felles område.

Ambassadør Viktor Tatarintsev har tidligere sagt at Sverige blir et legitimt mål dersom landet slutter seg til Nato.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS