Nyheter

MANGLER PENGER: Den britiske forsvarsministeren Ben Wallace under et besøk i Salisbury Plain, hvor ukrainske soldater trenes, onsdag forrige uke. Ifølge kilder mangler det britiske forsvaret penger.

Ingen penger til oppgradering av det britiske forsvaret

Det britiske finansdepartementet varsler at det ikke er penger til opprustning av landets forsvar, trass i stor behov etter Russlands invasjon av Ukraina.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Sky News siterer kilder i finansdepartementet som sier at Storbritannia ikke blir i stand til å stille med så store militære styrker som Nato forventer, når en ny styrkestruktur blir planlagt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kildene sier at en styrking av det britiske forsvaret, som skulle vært lansert av finansminister Jeremy Hunt og statsminister Rishi Sunak i forbindelse med statsbudsjettet, blir utsatt til mars.

I forrige uke skrev Sky News at en høytstående amerikansk general hadde sagt til forsvarsminister Ben Wallace at den britiske hæren ikke lenger kan anses å være på toppnivå etter flere år med nedskjæringer.

Les også: Ukrainske soldater opplæres i bruk av Leopard-stridsvogner i Polen.

Powered by Labrador CMS