Nyheter

INTERNASJONAL: Majoren har fått en Nato-jobb i Tyskland. Bildet viser Natos hovedkvarter Brussel.
INTERNASJONAL: Majoren har fått en Nato-jobb i Tyskland. Bildet viser Natos hovedkvarter Brussel.

Dømt major har fått ny jobb i Nato

En major som er dømt for fyllekjøring og for å ha forsøkt å presse kollegaer til å lyve om hendelsen, har av Forsvaret for ny jobb i Nato.

Publisert Sist oppdatert

I 2020 ble en offiser dømt til 36 dagers ubetinget fengsel både for fyllekjøring og for å ha prøvd å få andre – i dette tilfellet underordnede kollegaer – til å lyve om at han hadde drukket alkohol og fyllekjørt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det var NRK som skrev saken som utløste debatt og ble brukt som et eksempel på at ledere i Forsvaret gjør kritikkverdige ting, og så slipper unna med det. Hendelsen og dommen fikk ingen konsekvenser for offiserens karriere. Han fikk fortsette sin karriere på høyt nivå i Forsvaret.

Torsdag skriver NRK at majoren har fått en ny jobb i Nato med tjenestested Tyskland, til tross for reglene i Forsvarets nye veileder for internasjonal virksomhet.

Der står det at personell ikke vil bli vurdert for internasjonal virksomhet – hvis de er mistenkt, siktet eller er under etterforskning for straffbare forhold. Man skal også ha god sivil og militær vandel.

NRK har vært i kontakt med majoren, som ikke ønsker å uttale seg om saken. Han har tidligere sagt til NRK at han er uenig i dommen.

Powered by Labrador CMS