Nyheter

KINZJAL: Et russisk MiG-31K kampfly med en hypersonisk Kinzjal-rakett. Sjefen for den russiske marinen sier landets ubåter også skal få hypersoniske raketter, men sier ikke når det skal skje.

Russland vil utstyre ubåter med hypersoniske missiler

Den russiske marinen planlegger å utstyre ubåtene sine med moderne hypersoniske våpen, sier marinesjef Nikolaj Jevmenov uten å angi noen tidsplan.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– La ingen være i tvil om at vi kommer til å gjøre dette, sier Jevmenov i et intervju med forsvarsavisen Krasnaja Zvezda (Røde stjerne). Han sier ikke når ubåtflåten skal få de nye rakettene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Marinesjefen sier de for tiden har ti ulike ubåttyper i tjeneste. Moderne Kalibr-raketter har allerede blitt testet på andre generasjons ubåter, sier Jevmenov.

– I dag kan alle ubåter i marinen utstyres med disse rakettene, inkludert de strategiske ubåtene som bærer krysserraketter, sier han og legger til at hypersoniske raketter er neste steg i utviklingen.

Russland har utviklet tre ulike hypersoniske raketter, som på grunn av sin høye hastighet regnes som nærmest ustoppelige for luftforsvarssystemer. Hypersoniske raketter flyr i over fem ganger lydens hastighet. En av disse rakettypene, kjent som Zirkon, er laget for å plasseres på skip og kan utstyres med atomstridshoder. Så langt er det bare ett skip i marinen som har Zirkon-raketter.

Powered by Labrador CMS