Nyheter

INSPISERER: Bildet av den nordkoreanske lederen, Kim Jong Un sammen med sin datter i Pyongyang hvor de inspiserer et missil på den internasjonale lufthavnen. Koreansk språk vannmerke på bildet som gitt av kilden lyder: 'KCNA' som er forkortelsen for Korean Central News Agency.
INSPISERER: Bildet av den nordkoreanske lederen, Kim Jong Un sammen med sin datter i Pyongyang hvor de inspiserer et missil på den internasjonale lufthavnen. Koreansk språk vannmerke på bildet som gitt av kilden lyder: "KCNA" som er forkortelsen for Korean Central News Agency.

Nord-Koreas leder tok med datter på test av langdistanserakett

Kim Jong-un sier at trusler fra USA vil bli møtt med atomvåpen. USA og Sør-Korea gjennomfører en felles luftøvelse med bombefly.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kim «erklærer at hvis fiendene fortsetter å utgjøre trusler» mot Nord-Korea, kommer «vårt parti og regjering til å besvare atomvåpen med atomvåpen og full konfrontasjon med full konfrontasjon», står det i en melding fra Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fredag gjennomførte Nord-Korea en test med det som trolig var en ballistisk langdistanserakett. Det utløste umiddelbar fordømmelse fra USA, og landet gjennomførte senere fredag en felles luftforsvarsøvelse med Sør-Korea som svar på testen.

Raketten ble sendt opp under ledelse av Kim idet det tas «uforsvarlige militære konfronterende skritt fra USA og andre fiendtlige styrker», melder KCNA.

Kim hadde med seg kone og datter til oppskytingen. Offisielle bilder viser Kim foran en stor rakett, sammen med en liten jente i jakke og røde sko. Det er ekstremt sjelden at statlige medier i landet nevner Kims barn. Eksperter mener dette er en av de første offisielle bekreftelsene på at han har en datter.

– Vi har med våre egne øyne sett Kim-familiens fjerde generasjon. Hans datter, sammen med andre mulige søsken, kommer ganske sikkert til å bli opplært av faren, sier Soo Kim, en tidligere CIA-analytiker som nå er tilknyttet tankesmia RAND Corporation.

Situasjonen på Koreahalvøya er svært spent. De siste ukene har Nord-Korea gjennomført en rekke rakettester som svar på felles militærøvelser mellom Sør-Korea og USA.

Lørdag ble et amerikansk bombefly omplassert på den koreanske halvøya for en felles luftøvelse mellom USA og Sør-Korea, sa militæret i Seoul.

– Sør-Korea og USA gjennomførte en luftøvelse i dag med det amerikanske luftforsvarets B-1B strategiske bombefly, sa statssjefene i et utsagn, det skriver nyhetsbyrået AFP.

Powered by Labrador CMS