Nyheter

PÅ PALLEN: Kristoffer Skonnord (nr. 4 fra venstre) og Ingrid Øgsnes (i midten) fikk medaljer med seg i bagasjen hjem fra Tyskland.

Nordmann tok sølv i internasjonal
konkurranse i München

Løytnant Kristoffer Skonnord endte på pallen i det internasjonale stevnet i München. Flere norske utøvere satte nye personlige rekorder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristoffer Skonnord stod igjen som konkurransens nest beste mann, da det norske landslaget i militær femkamp deltok i internasjonalt stevne i München, Tyskland, forrige uke.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Skonnord jobber til daglig som løytnant i Cyberforsvaret presterte best av de norske herrene og endte på en sammenlagt andreplass etter at fem øvelser var gjennomført.

Idretten militær femkamp består av de fem disiplinene skyting, hinderløp, hindersvømming, granatkasting og terrengløp. Utøverne gis poeng i hver disiplin, før den sammenlagte vinneren kåres ut ifra den samlede poengsummen.

I München stilte det norske landslaget med seks ansatte fra Forsvaret: Kristoffer Skonnord, Marius Dreyer, Hans Lindvard Tryterud, Frank Sandberg, Tobias Olsen og Ingrid Øgsnes.

Les spalten Morgendrillen med Kristoffer Skonnord her!

Flere personlige rekorder for de norske

Skyting var første øvelse ut og ble en god øvelse totalt sett for de norske utøverne.

– Spesielt med tanke på at flere av utøverne er ferske og det er første gang de skyter på 300 meter, da vi normalt trener og konkurrerer på 200 meter i Norge, forteller Trond Vognild.

Han er president for sportskomiteen i militær femkamp i Sport Committee Military Pentathlon (CISM), selv tidligere utøver og sterkt involvert i det norske landslaget.

Skytedisiplinen består av en presisjonsrunde med ti skudd på maks ti minutter og en hurtigrunde med ti skudd på under ett minutt.

Blant de norske herrene var Dreyer mest treffsikker på skytebanen, med 97 poeng i presisjonsskyting og 86 poeng i hurtigskyting. Tyske Philipp Reuss gjorde det skarpest, med 95 poeng i begge øvelser.

GODT MESTERSKAP: Ingrid Øgsnes i hinderbanen.

I øvelsen hinderbane skal utøverne ta seg gjennom en 500 meter lang løype, hvor herrene og kvinnene skal forsere henholdsvis 20 og 16 hinder. I München satte Sandberg, Tryterud og Øgsnes nye personlige rekorder.

– Ingrid, som relativt fersk utøver, løper allerede på 2:31,7 i hinderbanen, som er langt over 1000 poeng og er allerede på høyt internasjonalt nivå på denne øvelsen, forklarer Vognild.

Terrengløp ble avgjørende for Skonnord

Sandberg og Tryterud satte også nye personlige rekorder i svømmehinderbanen, hvor utøverne svømmer 50 meter med totalt fire hinder i løypen.

Beste norske utøver i hindersvømming ble Marius Dreyer med tiden 27,8. Dreyer var med det et drøyt halvsekund bak sin egen personlige rekord på 26,4, som han satte i nordisk mesterskap i Halmstad i fjor sommer.

På granatkast befestet Skonnord sin posisjon i toppen. Øvelsen innebærer både presisjonskast på ulike avstander og langkast. Skonnords totale poengsum i denne øvelsen endte på 1001,6 poeng, 70 poeng bak bestemann, østerrikeren Veit Baumgartner.

Siste øvelse var terrengløp jaktstart, åtte kilometer for herrene og kvinnene fire kilometer for kvinnene.

Øgsnes deltok i konkurransen som eneste kvinne, som følge av skader, øvelser og annen aktivitet hos andre lands utøvere. I terrengløypen løp hun i mål på tiden 16:20,4.

PALLEN: Kristoffer Skonnord med sølvmedaljen rundt halsen til venstre. Tyske Nils Kirchhöfer tok gull, mens tyske Philipp Reuss tok bronse.

Etter fem øvelser sto Øgsnes dermed med 4798 poeng sammenlagt, kun to poeng unna utmerkelsen Den gyldne patron.

Skonnords beste øvelse er nettopp terrengløp, noe han nok en gang beviste i München.

Før løpet lå han på en sammenlagt sjetteplass, men med dagens beste individuelle tid tok han seg forbi fire av de fem profesjonelle utøverne fra Tyskland og Østerrike. Totalt endte dermed Skonnord på en sammenlagt sølvplassering, kun slått av tyske Nils Kirchhöfer.

Skonnord satte også ny personlig rekord i øvelsen med tiden 25:37,1.

– Det er en meget sterk tid sett i internasjonal målestokk, skriver Vognild til Forsvarets forum.

Ny konkurranse i juni

Skonnords sterke tid på terrengløpet tok han dermed opp på andreplass i sammenlagtresultatet, med en total poengsum på 5323,1 poeng.

Med det er konkurransen i München hans nest beste internasjonale konkurranse så langt.

De andre utøverne endte med følgende poengsum over fem øvelser:

  • Major Marius Dreyer - 4978,8 poeng, 13. plass sammenlagt. Beste øvelse hindersvømming.
  • Sersjant Hans Lindvard Tryterud - 4359,3 poeng, 26. plass sammenlagt. Beste øvelse skyting.
  • Major Frank Sanberg - 4299,5 poeng, 28. plass sammenlagt. Beste øvelse hindersvømming, tett fulgt av skyting.
  • Sersjant Tobias Olsen - 3353,2 poeng, 31. plass sammenlagt. Olsen deltok imidlertid ikke i hinderbanen som følge av en skade. Beste øvelse hindersvømming.
  • Kvartermester Ingrid Øgsnes - 4798 poeng. Beste øvelse skyting.

Allerede i juni skal norske landslagsutøvere igjen ut i konkurranse, når nordisk mesterskap skal avholdes i Finland fra 25. til 30. juni.

Powered by Labrador CMS