Nyheter

NY PAKKE: Ukrainske styrker på slagmarken i Kharkiv i juli i fjor med en M777 haubits sendt fra USA.

USA sender ny våpenpakke for 400 millioner dollar til Ukraina

Pentagon bekreftet tirsdag en ny våpenpakke til Ukraina verdt 400 millioner dollar.

Publisert

Den nye våpenforsendelsen inkluderer ammunisjon til luftvern, panservernraketter og pansrede kjøretøy. Verdien tilsvarer i overkant av 4 milliarder norske kroner.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Denne forsendelsen inkluderer for første gang overvåkningsdronen Hornet. Ukrainerne får også påfyll av ammunisjon til Himars-systemet, samt en rekke andre våpen.

Dette er den 43. hjelpepakken med militær bistand fra USA til Ukraina i krigen. Så langt har de sendt militært materiell til en verdi av over 430 milliarder norske kroner. Tidligere i sommer donerte USA klasevåpen til Ukraina, og disse er nå i bruk på slagmarken.

– Russland kan avslutte denne krigen når som helst ved å trekke sine styrker ut og stoppe de brutale angrepene på Ukrainas byer og befolkning. Fram til det vil USA og våre allierte og partnere stå på Ukrainas side så lenge det trengs, sier utenriksminister Antony Blinken i en uttalelse om den nye våpenpakka.

Powered by Labrador CMS