Nyheter

SLAGPLAN: Tidligere sjef for de ukrainske bakkestyrkene, nå forsvarssjef i Ukraina, Oleksandr Sayrsky under et besøk ved fronten i byen Kupiansk, 30. november 2023.

Ukraina i samtale med Nato om militære planer

Den nyoppnevnte forsvarssjefen Oleksandr Syrskyj og forsvarsminister Rustem Umerov Ukraina, informerte Vesten om landets militære planer for det kommende året. 

Publisert Sist oppdatert

Forsvarsminister Rustem Umerov skriver på Facebook at han og Syrskyj hadde grundige samtaler med Natos militære øverstkommanderende, general Christopher Cavoli, og generalløytnant Antonio Aguto, som leder USAs militære støttegruppe for Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi diskuterte våre militære planer for 2024. Blant dem er optimalisering av den militære strukturen, forbedret opplæring av de væpnede styrkene, oppbemanning av eksisterende brigader og opprettelsen av nye, samt leveranser for å dekke behovet for våpen og utstyr, skriver Umerov.

De diskuterte også Ukrainas behov for mer utstyr til elektronisk krigføring for å bekjempe russiske droner.

Syrskyj, som har ledet de ukrainske bakkestyrkene siden 2019, ble forrige uke forfremmet til forsvarssjef etter Valerij Zaluzjnyj.

Powered by Labrador CMS