Nytt om navn

Christian Øverli inntrer som sjef for Luftforsvarets skolesenter Værnes.
NY JOBB: Christian Øverli inntrer som sjef for Luftforsvarets skolesenter Værnes.

Han blir sjef for Luftforsvarets skolesenter på Værnes

Christian Øverli går fra Forsvarsdepartementet til det nye skolesenteret på Værnes.

Publisert Sist oppdatert

Oberst Christian Øverli har overtatt som ny sjef på Luftforsvarets skolesenter Værens (LVS).

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

–  Det er utrolig dedikerte og flinke folk som jobber på skolene våre. Det er et privilegium å få en slik jobb, sier han.

Øverli begynte forsvarskarrieren i 1992 da han gikk Befalsskolen for infanteri i Trøndelag.

Siden den gang har han fått offisersgraden gjennom Luftkrigsskolen, vært pressetalsmann for forsvarssjefen, gått stabsskole i England og vært stabssjef ved 137 luftving ved Rygge flystasjon og ved 139 luftving ved Bardufoss flystasjon.

De siste åtte årene har Øverli jobbet i Forsvarsdepartementet, først med økonomi og styring, så med langtidsplanlegging.

Den nye skolesjefen fikk egentlig jobben i februar, men fikk lov til å fullføre arbeidet med den nye langtidsplanen før han gikk videre.

– Nå er ikke langtidsplanen godkjent ennå, men det legges opp til en satsning i forsvarssektoren. Det å komme ut og ha ansvaret for alt av fag- og funksjonsrettet utdanning i Luftforsvaret ser jeg på som enda viktigere enn det har vært tidligere. Det er spennende og motiverende, samtidig som jeg kjenner på ansvaret, selvfølgelig. Det er en stor jobb som skal gjøres de kommende årene, sier Øverli.

Skolesenteret i Trøndelag skal ivareta all fag- og funksjonsrettet utdanning for Luftforsvaret.

Dette innebærer Baseforsvarstaktisk skole, Luftforsvarets spesialistskole, Luftforsvarets tekniske skole og avdeling for teknologibasert læring.

Luftforsvarets skolesenter har opprinnelig vært på Kjevik og skal være ferdig flyttet i løpet av 2026.

Opprinnelig var planen fra 2016 at dette skulle være gjort i løpet av 2025. Det som mangler for å fullføre flytteprosessen er Luftforsvarets tekniske skole. Flyttingen ble utsatt for å få på plass nødvendig bygningsmasse på Værnes.

Øverli sier han er opptatt av at den tekniske skolen på Kjevik leverer så godt som mulig ettersom de er avhengige av det, samtidig som han håper å få med seg så mange folk som mulig fra Kjevik til Værnes.

–  Det er noe av det viktigste med jobben min, å ivareta driften og å få det oppe og gå på Værnes når bygningsmassen er på plass, sier Øverli.

Powered by Labrador CMS