Nyheter

STØTTE: Den amerikanske forsvarsministeren Lloyd Austin har den siste tiden besøkt Ukraina. Mandag møtte han president Volodymyr Zelenskyj.

USA med ny støttepakke til Ukraina

USA har kunngjort en ny militær støttepakke til Ukraina på 100 millioner dollar, tilsvarende drøyt 1 milliard kroner.

Publisert Sist oppdatert

Den amerikanske forsvarsministeren Lloyd Austin kom med kunngjøringen under sitt besøk i Kyiv, der han mandag møtte president Volodymyr Zelenskyj.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Besøket var ikke varslet i forkant, og Austin kom til Kyiv med tog fra Polen. Det er andre gang han er i Kyiv siden Russlands invasjon i 2022.

Støttepakken inneholder blant annet store mengder ammunisjon til håndvåpen og artilleri, mer luftvern, samt panservernvåpen og utstyr til Himars-systemene.

Under sitt møte med Zelenskyj lovte Austin at USA vil støtte Ukraina «på lang sikt». 

– USA vil fortsette å stå ved Ukrainas side i deres kamp mot Russlands aggresjon, både nå og i framtida, skriver Austin på meldingstjenesten X.

Det er USA som har gitt desidert mest militær støtte til Ukraina. Deler av Det republikanske partiet ønsker å stanse eller begrense hjelpen, noe som har gjort det vanskeligere å få vedtatt nye støttepakker i Kongressen.

Powered by Labrador CMS