Nyheter

REDDET: Tre menn ble reddet fra en øde øy i Stillehavet etter å ha skrevet «HELP» på stranden.

Reddet fra øde øy av den amerikanske kystvakten

Tre menn som ble strandet på en øy i Stillehavet, ble reddet etter å ha stavet «HELP» med palmegrener på stranda, ifølge USAs kystvakt.

Publisert Sist oppdatert

De tre er alle i 40-årene og erfarne til sjøs. De ble strandet på øya etter å ha seilt ut fra atollen Polowat i Mikronesia 31. mars i en liten motorbåt som senere fikk skader.

De ble meldt savnet en knapp uke senere, da en kvinne fortalte kystvakten at hennes tre onkler ikke hadde kommet tilbake fra Pikelot, en liten øy i det fjerne vestlige Stillehavet.

Bønnen om hjelp var essensiell for at de tre ble funnet, ifølge letekoordinator løytnant Chelsea Garcia.

– Dette kløktige grepet var utslagsgivende i å lede letearbeidet direkte til dem, sier hun.

Flybesetningen slapp ned hjelpepakker og en radio som mennene kunne bruke til å kommunisere med. Da fortalte de at de var friske, at de hadde tilgang på mat og vann, og at motoren på deres 20 fot lange båt ikke lenger fungerte.

Etter hvert ble det hentet og tatt tilbake til Polowat, ifølge kystvakten. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I en lignende hendelse på den samme øya i 2020 ble tre mikronesiske seilere som hadde strandet, reddet etter at australske og amerikanske jagerfly så at det var skrevet «SOS» på stranda. 

Powered by Labrador CMS