Nyheter

INDRE: Kystvaktskipet KV Tor er et skip av Nornen-klassen og en del av Indre Kystvakt. Her på tokt rundt Stord, Bømlo og Fitjar.
INDRE: Kystvaktskipet KV Tor er et skip av Nornen-klassen og en del av Indre Kystvakt. Her på tokt rundt Stord, Bømlo og Fitjar.

Kystvakten med over 3000 oppdrag i fjor

Av de mer enn 3000 oppdragene, deltok Kystvaktens fartøy i 137 søk- og redningsoperasjoner i 2021.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Kystvakten har levert meget godt på sine oppgaver og oppdrag i 2021 selv om året har vært preget av utfordringer med koronapandemien, sier sjef Kystvakten, flaggkommandør Oliver Berdal, i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I 2021 utførte Kystvakten totalt 3 094 oppdrag. Av disse var 137 av oppdragene søk- og redningsoperasjoner. 157 av dem involverte slep. Kystvakten har også gjennomført 1 087 fiskeriinspeksjoner, noe som resulterte i 81 advarsler og 45 anmeldelser.

Les mer: Kystvakten med i dramatisk redningsaksjon utenfor Andøy.

Det er en totaløkning fra året før. I 2020 utførte Kystvakten totalt 2757 oppdrag, hvorav 164 søk- og redningsoperasjoner og 177 slep.

– Kystvakten har evnet å opprettholde tilstedeværelse langs kysten og på havet takket være særdeles innsatsvillige og dedikerte medarbeidere, sier Berdal om fjoråret.

Kystvakten er en militær avdeling underlagt Sjøforsvaret, men står i hovedsak for Forsvarets maritime fredsoperative oppdrag, som suverenitetshevdelse, fiskeri- og fangstoppsyn, tollopsyn og miljøvern.

Fra 1. januar 2020 fikk Kystvakten også ansvaret for den statlige slepebåtberedskapen langs Norges kyst.

Les også: Betydelig færre helikopterdøgn for Kystvakten i 2022.

Powered by Labrador CMS