Nyheter

KYIV: Tirsdag ble den ukrainske hovedstaden og Kharkiv angrepet av Russland. Også den russiske landsbyen Petropavlovka ble bombet, imidlertid ved et uhell. Bildet er fra Kyiv, 2. januar 2024.

Russland bombet egen landsby

Russiske styrker har ved et uhell bombet en russisk landsby i Voronezj-regionen, opplyser forsvarsledelsen i Moskva.

Publisert Sist oppdatert

Det ble materielle ødeleggelser på seks bolighus i landsbyen Petropavlovka, men ingen kom til skade. Landsbyen ligger rundt 150 kilometer fra grensa til Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hendelsen fant sted tirsdag morgen da det skjedde «et unormalt utslipp av flyammunisjon over landsbyen», heter det i en kunngjøring gjengitt av russiske medier.

Også i april 2023 bombet det russiske forsvaret en russisk by. 

Den gangen var det et kampfly av typen Sukhoi-34 som ved et uhell bombet byen Belgorod, som ligger rundt 40 kilometer fra grensen til Ukraina. Tre personer ble skadet og flere bygninger i området fikk skader. Det skriver BBC. 

Russland gjennomførte tirsdag et større angrep mot de ukrainske byene Kyiv og Kharkiv. Fire mennesker ble ifølge president Volodymyr Zelenskyj drept og 92 ble såret i angrepet.

Powered by Labrador CMS