Nytt om navn

DEDIKASJON: Jeannie M. Leavitt (T.V) har gjennom en årrekke bidratt til det amerikanske luftforsvaret. Leavitt var den aller første kvinnelige jagerflypiloten i USA og har vært til stor inspirasjon for andre.

USAs første kvinnelige jagerflypilot går av med pensjon

Etter 31 år i det amerikanske luftforsvaret går nå generalmajor Jeannie M. Leavitt av med pensjon. 

Publisert

Jeannie M. Leavitts karriere i det amerikanske forsvaret beskrives som banebrytende av flere amerikanske medier.  Hun var den aller første kvinnelige jagerflypiloten for US Air Force, landets luftforsvar. Den nå pensjonerte generalmajoren ble dermed en frontfigur og inspirasjon for generasjoner av kommende militærpersonell.

Det amerikanske magasinet Air and Space Magazine skriver at en avslutningsfest ble holdt for 56-åringen, like ved Scott Air Base, i Belleville, Illinois, for å hedre den avtroppende piloten.

Tilbake i 1993 var Leavitt den første kvinnen som kom seg gjennom opptaket og ble med i opptreningen til stillingen.

Sjefen for United States Transportation Command, Jacqueline D. Van Ovost forteller til avisa at Leavitt har vist enorm dedikasjon og lidenskap til arbeidet.

– Hun foretrekker å holde seg litt tilbake, bak kulissene for å veilede og hjelpe. Å ta vare på menneskene og oppdraget, det er den sanne hensikten bak hennes dedikasjon til tjenesten, sier Van Ovost.

Den avtroppende generalmajoren blir beskrevet som en sterk talsperson for kvinner i luftfarten og oppmuntret samtidig andre unge kvinner til å satse og følge drømmene for en karriere både innen luftforsvaret og innen luftfart generelt.

Leavitt har ifølge det amerikanske luftforsvarets egne sider over 3000 timer bak spakene, hvorav 300 av disse skal være operativt i kamp.

Siden 2021 har Leavitt hatt stillingen som sjef for Air Force Safety Center.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS