Nyheter:

NYTT TØY: Det sveitsiske forsvaret skal få nye uniformer, inkludert undertøy for kvinner.

Kvinnelige sveitsiske soldater får dameundertøy

Hittil har alle sveitsiske soldater fått undertøy for menn. Nå får kvinnene eget undertøy.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Frem til nå har kvinner i det sveitsiske forsvaret måttet bruke løstsittende undertøy designet for menn. I et forsøk på å øke rekrutteringen av kvinner, vil kvinnelige, sveitsiske soldater nå bli utstyrt med eget dameundertøy, skriver BBC.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kvinnene vil få utdelt kort undertøy til sommerbruk og lange underbukser til kalde dager. Det nye undertøyet er en del av en prøveordning av nye uniformer som begynner i april.

Marianne Binder, et medlem av den sveitsiske nasjonalforsamlingen, sier til BBC at mer passende undertøy kan oppmuntre flere kvinner til å bli med i forsvaret.

– Klærne er designet for menn, men hvis hæren virkelig skal bli mer feminin, må vi ta nødvendige skritt, sier Binder til den britiske kringkasteren.

Les også: Amerikanske soldater får vester tilpasset kvinner

Det nye undertøyet er ifølge CNN en del av en større utskiftning av soldatenes uniformer. Dagens sveitsiske uniformer ble utviklet på 1980-tallet.

Armasuisse, organet som har ansvar for innkjøp av materiell til de sveitsiske styrkene, sier til CNN at «tidligere utstyr og uniformer er for lite, eller ikke i det hele tatt, tilpasset kvinners behov».

De nye uniformene vil for eksempel i større grad kunne tilpasses hver enkelt soldat.

– Under utviklingsfasen tok vi blant annet hensyn til kvinners ergonomi, sier Armasuisse i en uttalelse til CNN.

Kaj-Gunnar Sievert, talsmann for Armasuisse, sier ifølge BBC at det nye undertøyet og uniformene kommer sammen med nye vester og ryggsekker.

– Fokus er på form og funksjonalitet, sier Sievert, men la til at foreløpig er det begrenset hvilke størrelser som er tilgjengelig.

Powered by Labrador CMS