Nyheter

FENGSEL: Steven Seagal i fengselet i Olenivka i Ukraina.

Actionhelt Steven Seagal er i Donbas

Den amerikanske skuespilleren vil lage dokumentar om krigen i de okkuperte delene av Ukraina.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Steven Seagal er mest kjent for å spille hardtslående actionhelt i filmer som Nico og Kapring på åpent hav. Nå har den amerikanske 70-åringen dukket opp i en ekte krigssone, nærmere bestemt i den ukrainske byen Olenivka i Donetsk i Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Flere titalls ukrainske krigsfanger ble drept i en eksplosjon i et fengsel i Olenivka i juli. Russland og Ukraina beskylder hverandre for å stå bak eksplosjonen. Nå blander Seagal seg inn i debatten.

Les også: — Putin er en kuk

— Det ser definitivt ut som en rakett. Hvis du ser på de brente delene og andre detaljer, er det åpenbart at det ikke er en bombe. For ikke å nevne at Russland har funnet flere deler fra HIMARS. Det er her HIMARS traff. 50 mennesker ble drept. 70 ble såret, sier Seagal i en video publisert av den russiske TV-kanalen Zvezda.

HIMARS er et rakettartillerisystem som Ukraina har fått av USA.

Dokumentar

Denis Pusjilin, som leder det russisk-okkuperte fylket Donetsk, skriver på det russiske sosiale mediet VK at Seagal er i Ukraina for å filme en dokumentar om krigen.

DONETSK: Denis Pusjilin la ut dette bildet av seg selv og Steven Seagal i sosiale medier.

— I dag snakket han med krigsfanger i Olinevka-fengselet. Nylig ble noen soldater drept der, som følge av et målrettet missilangrep fra ukrainske væpnede styrker. På møtet bemerket Steven at 98 prosent av dem som snakker om konflikten i media, aldri har vært her. Derfor kjenner ikke verden sannheten. Han ønsker å endre måten vi ser på denne krigen, skriver Pusjilin.

Diktator-venn

Seagal har møtt Vladimir Putin en rekke ganger, og har ifølge Washington Post omtalt den russiske presidenten som «en av verdens største nålevende statsledere». I 2016 fikk skuespilleren russisk statsborgerskap.

STATSBORGERSKAP: Vladimir Putin overrekker et russisk pass til Steven Seagal.

— Gratulerer og jeg håper at dette er et tegn på normalisering av av forholdene mellom våre to land, sa Putin, da han personlig overrakte et russisk pass til Seagal.

I 2018 ble Seagal utnevnt til Russlands spesialutsending for humanitære forbindelser, for å bedre forholdet mellom Russland og USA.

Actionhelten har også besøkt Belarus, der han møtte president Aleksandr Lukasjenko.

BELARUS: Seagal møtte Aleksandr Lukasjenko i Belarus i 2016.
Powered by Labrador CMS