Nyheter

BAK FIENDENS LINJER: Skjermpdumpen tatt fra en video skal vise ukrainske spesialstyrker på vannscootere.
BAK FIENDENS LINJER: Skjermpdumpen tatt fra en video skal vise ukrainske spesialstyrker på vannscootere.

Spesialstyrker infiltrerte Krym-halvøya på vannscooter

Video skal vise ukrainske spesialsoldater som går i land på Krym-halvøya for å utføre en operasjon ved hjelp av vannscootere.

Publisert

Ukrainas militære etterretningstjeneste (GUR) har frigitt en video som skal vise det de påstår er en operasjon mot russisk-okkuperte områder på Krym-halvøya, skriver The Warzone.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Videoklippet på litt over et minutt er filmet av en drone og viser minst åtte vannscootere med to personer på hver av fartøyene, som nærmer seg kystlinjen på det som skal være Krym-halvøya.

 Etter hvert som de nærmer seg strandlinjen, hopper soldatene av vannscooterne og dytter de opp på stranden, før videoen avsluttes med bevæpnede soldater som står i vannkanten og holder et ukrainske flagg.

Les også: Danmark gir 100 millioner kroner til Ukraina

Viser ikke dato

Videoen publisert av GUR viser ingen kamphandlinger og heller ingen dato. The Warzone skriver at de ikke har klart å geolokalisere videoklippet, men at hendelsen skal ha funnet sted nylig, ifølge talsmann for GUR, Andrii Yusov.

Ifølge GUR har de gjennomført flere operasjoner på Krym-halvøya, blant annet 24. august i år.

Det russiske forsvarsdepartementet har ikke kommentert den aktuelle videoen delt av GUR, men den russisk-innsatte lederen av Krym-halvøya, Sergei Aksenov, skrev på sin Telegram-konto at han takket den russiske sikkerhetstjenesten FSB for deres innsats med å stoppe fiendtlige sabotører, uten å gå i detaljer om hvor hendelsen fant sted. 

Les også: Britisk hangarskip trener med Forsvaret

Hevder en sabotør er tatt til fange

Videre skrev Aksenov at en av sabotørene er blitt tatt til fange, at han har tilstått og at han vil bli straffet for sine handlinger.

Det statlig eide russiske nyhetsbyrået RIA Novosti publiserte en video som skal vise et FSB-avhør av den ukrainske soldaten som ble tatt til fange under operasjonen på Krym-halvøya.

Til dette svarte GUR-talsmann Andrii Yusov at de ikke kommenterer russisk propaganda, men at «Ukraina vil gjøre alt de kan for å hente hjem ukrainske krigsfanger».

Powered by Labrador CMS