Nyheter

STØTTER UKRAINA: – Danmark vil bidra til flere fellesinnkjøp av ammunisjon, sier den danske forsvarsministeren Troels Lund Poulsen. Bildet fra president Volodymyr Zelenskyjs besøk i København 21. august 2023.

Danmark gir 100 millioner kroner til innkjøp av ammunisjon til Ukraina

Det europeiske forsvarsbyrået (EDA) skal kjøpe artilleriammunisjon til Ukraina. Danmark bidrar med 100 millioner danske kroner. 

Publisert Sist oppdatert

– Ukraina har et akutt behov for særlig artilleriammunisjon i kampen mot Russland. Derfor har regjeringen besluttet å bidra med 100 millioner kroner til et felles europeisk innkjøp av 155 mm artilleriammunisjon, skriver det danske forsvarsdepartementet i en pressemelding. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Med dagens kurs tilsvarer det i underkant av 152 millioner norske kroner. 

Innkjøpet gjøres i regi av Det europeiske forsvarsbyrået, eller European Defence Agency (EDA). EDA er EUs byrå for forsvars- og rustningssamarbeid mellom unionens medlemsland. Artilleriammunisjonen som nå skal kjøpes inn, forventes levert i løpet av 2024. 

Prosjektet har en varighet på åtte år, og medlemslandene kan fra gang til gang ta stilling til hvor mye de vil bidra med inn mot hvert enkelt fellesinnkjøp. 

– Danmark vil bidra til flere fellesinnkjøp av ammunisjon og er fortsatt parat til å støtte Ukraina i det lange løp, sier forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Det danske bidraget på 100 millioner finansieres gjennom danmarks Ukraina-fond, opplyser det danske forsvarsdepartementet. 

Powered by Labrador CMS