Nyheter

TILTALT: Den russiske soldaten Vadim Shishimarin (21) er den første russiske soldaten som blir tiltalt for krigsforbrytelser i Ukraina etter den russiske invasjonen. Han er tiltalt for drap mot en ubevæpnet sivilperson.

Ukraina forbereder 41 krigsforbryterrettssaker

Ukrainas riksadvokat Iryna Venediktovas opplyser at hennes kontor forbereder 41 saker mot russiske soldater for krigsforbrytelser.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har 41 mistenkte i saker som er klare til å prøves for retten. Alle omhandler krigsforbrytelser, men ulike typer krigsforbrytelser, som bombing av sivil infrastruktur, drap på sivile, voldtekt og plyndring, sa Venediktova på ukrainsk TV fredag kveld.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det er imidlertid ikke kjent hvordan mange av de mistenkte skal dømmes in absentia, som er å avsi dom uten at vedkommende er til stede.

Venediktova sier to mistenkte, som fysisk er i Ukraina, trolig må møte til rettshøring i neste uke.

Fredag ble den første russiske soldaten stilt for retten for krigsforbryterrettssaken i Ukraina etter Russlands invasjon. Han er tiltalt for drap på en ubevæpnet, sivil ukrainsk mann.

Les også: Amerikansk ambassadør mener Russland har tvangsdeportert tusenvis av ukrainere

Powered by Labrador CMS