Nyheter

INGEN VIDERE MOBILISERING: Russland hevder de ikke har noen planer om å kalle inn flere russiske soldater til å kjempe i Ukraina-krigen gjennom en andre runde med mobilisering. På bildet trener ukrainas forsvarsstyrker under en treningsleir i januar 2022.

Russland hevder de ikke har planer om videre mobilisering

Dette sa pressetalsperson for president Vladimir Putin, Dmitrij Peskov, mandag, på spørsmål om muligheten for en ny mobiliseringsrunde, ifølge Sky News.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Vladimir Putin beordret en «delvis» mobilisering av russiske reservister tidligere i år, men hevdet at innkallingen av 300.000 soldater ble fullført i slutten av oktober.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Tidligere russisk utenriksminister ber soldater slutte å følge ordre.

Til tross for dette har enkelte i Vesten anklaget Moskva for «skjult» mobilisering, med rapporter om russiske fanger som har blitt tvunget til å kjempe i Ukraina.

– Jeg kan ikke snakke på vegne av forsvarsdepartementet, men det er ingen diskusjoner i Kreml om dette, sa pressetalsperson for president Vladimir Putin, Dmitrij Peskov, mandag på spørsmål om muligheten for en ny mobiliseringsrunde, ifølge Sky News.

Han la til at Russland er bekymret over den fornyede beskytningen av det russiskkontrollerte Zaporizjzja-atomkraftverket denne helgen.

Peskov oppfordret samtidig internasjonale stormakter til å bruke sin innflytelse for å hjelpe til med å få slutt på angrepene, som Ukraina og Russland fortsetter å skylde på hverandre for.

Les også: – Dersom Ukraina taper, er Georgia neste mål.

Powered by Labrador CMS