Nyheter

MOSTAND: Den siste tiden har kampene rast i byene Lysytsjansk og Sievjerodonetsk, som er de siste større byene under ukrainsk kontroll i Luhansk-regionen.

Pro-russiske separatister: Ukrainsk motstand i Luhansk er nytteløst

Ukrainske styrkers forsvar av tvillingbyene Lysytsjansk og Sievjerodonetsk er nytteløst, mener prorussiske separatister i regionen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

— Deres motstand er meningsløs, og med den hastigheten våre soldater beveger seg på, vil hele territoriet til Luhansks folkerepublikk være frigjort snart, sier en talsmann for den prorussiske hæren i Luhansk, Andrej Marotsjko.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Tyskland offentliggjør militær bistand til Ukraina

Ifølge Marotsjko er Lysytsjansk nesten omringet, ettersom russiske styrker og deres allierte separatiststyrker nå kontrollerer hovedforsyningsveiene til byen.

Uttalelsen kommer kun et døgn etter at prorussiske styrker i regionen hevdet å ha omringet nabolandsbyene Zolote og Hirske.

Ifølge Marotsjko må ukrainske soldater i Lysytsjansk trekke seg tilbake eller risikere å bli drept eller tatt til fange de neste dagene.

Han advarte også ukrainske styrker i nabobyen Sievjerodonetsk, som har vært strategisk viktig for både ukrainere og russere i Donbas-regionen.

Les også: USA vil legge frem konkrete forslag om press mot Russland

Dersom Russland tar kontroll over Sievjerodonetsk, vil det åpne opp muligheten for at russiske styrker kan bevege seg videre vestover i Ukraina.

Powered by Labrador CMS