Nyheter

MOTSTYKKER: USAs utenriksminister Antony Blinken (t.v.) møtte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Stockholm torsdag.
MOTSTYKKER: USAs utenriksminister Antony Blinken (t.v.) møtte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Stockholm torsdag.

Blinken møtte Lavrov: Ga klar advarsel mot å angripe Ukraina

USAs og Russlands utenriksministre møttes torsdag ansikt til ansikt i Stockholm. Antony Blinken advarte Russlands Sergej Lavrov om hva som vil skje dersom Russland angriper Ukraina.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Advarselen kommer etter at konflikten i Ukraina den siste tiden har blitt ytterligere tilspisset. Både USA og Ukraina er bekymret for at russisk aktivitet og opprustning nær grensen tyder på at Russland planlegger et angrep på Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Hvis Russland velger konfrontasjon vil det få alvorlige konsekvenser, sa USAs utenriksminister Antony Blinken da han møtte Russland utenriksminister Sergej Lavrov torsdag. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Åpen for dialog

Møtet skjedde i forbindelse med utenriksministermøtet i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), der også utenriksminister Anniken Hitfeldt (Ap) deltar for Norge.

– Den beste måten å unngå en krise er gjennom diplomati. Det er dette jeg ser frem til å diskutere med Sergej, sa Blinken til journalister før møtet med Lavrov.

Lavrov uttalte at Russland ønsker dialog med ukrainske myndigheter.

– Vi ønsker ikke konflikt, sa han.

Nato-møte

OSSEs utenriksministermøte skjer kort tid etter et møte for Natos utenriksministre i Latvia, som fant sted tirsdag og onsdag. I etterkant av dette møtet understreket Blinken at Russland er i ferd med å få på plass kapasiteten til å gjennomføre et angrep mot Ukraina på kort varsel.

– Til tross på usikkerheter om Russlands intensjon, må vi forberede oss på alle muligheter samtidig som vi arbeider for å få Russland til å endre kurs, sa Blinken, meldte CNN.

Les også: Huitfeldt ber Russland vise ansvar

Les også: Blinken: Vi vil svare resolutt dersom russiske styrker krysser grensa til Ukraina

Russland selv anklager Ukraina for å være den aggressive parten. President Vladimir Putin mener et forsøk på å ta tilbake Krim-halvøyen, som i 2014 ble annektert av Russland, vil være en trussel mot Russland. Det sa presidentens talspersonen Dmitrij Peskov, til journalister torsdag, meldte AFP.

Powered by Labrador CMS