Nyheter

Et helikopter deltar i slukningsarbeidet etter brannen på Kertsjbroen. Broen er den nesten vei- og togforbindelsen mellom fastlands-Russland og den annekterte Krim-halvøya.

Putin har gitt FSB ordre om å vokte Krim-broen

President Vladimir Putin har gitt etterretningstjenesten FSB ordre om å overta kontrollen over sikkerheten ved Krim-broen etter lørdagens voldsomme eksplosjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I et dekret utstedt lørdag kveld skriver Putin at FSB «gis makt til å organisere og koordinere beskyttelsestiltak for transportruten over Kertsjstredet».

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det er det første tiltaket fra Kreml etter eksplosjonen, som ødela deler av den strategisk viktige broen og som krevde tre menneskeliv.

Ansvaret for sikkerheten ved og på broen har fram til nå vært delt mellom tre instanser, ifølge den russiske parlamentarikeren Alexandr Tsjinstein. Forsvarsdepartementet har overvåket luftrommet over Kertsjstredet, nasjonalgarden har hatt ansvar for den maritime overvåkingen, mens bil- og togtrafikken over broen har vært transportdepartementets ansvar.

En voldsom eksplosjon lørdag morgen ødela deler av den 18 kilometer lange broen. Flere timer senere opplyste russiske myndigheter at broen var delvis åpen for begrenset trafikk.

En talsperson for russiske myndigheter anklager Ukraina for å stå bak og kaller handlingen «terrorisme».


Powered by Labrador CMS