Nyheter

PROTEST: En mann under en protestmarsj i Beograd, Serbia, søndag. Mange serbere anser Kosovo som en viktig del av Serbia, og protesterer mot forhandlinger mellom de to landene.

Serbiske nasjonalister protesterer mot Kosovo-forhandlinger

Flere hundre serbiske nasjonalister og ortodokse kristne marsjerte i Beograd søndag i protest mot forhandlingene mellom Serbia og Kosovo.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere av de største serbisk-ortodokse kirkene og klostrene ligger i Kosovo, og mange serbere anser Kosovo som det historiske hjertet av den serbiske nasjonen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Serbiske nasjonalister som ønsker tettere forbindelser til Russland, kritiserer også president Aleksandar Vucic for å delta i vestligstøttede forhandlinger med Kosovo.

EU har tilrettelagt for forhandlinger i et forsøk på å bedre forholdet mellom de to landene.

27. februar møtte Vucic Kosovos statsminister Albin Kurti til samtaler i Brussel ledet av EUs utenrikssjef Josep Borrell.

Vucic og Kurti skal ha blitt enige om en avtale om normalisering av forholdet, men avtalen har ikke blitt undertegnet. Det er planlagt et nytt møte mellom Kurti og Vucic i midten av mars.

Kosovo var det siste landet som løsrev seg da Jugoslavia gikk i oppløsning etter murens fall.

Les også: Kosovo fyller 15 år og har ikke løst konflikten med sin serbiske minoritet.

Powered by Labrador CMS