Nyheter:

Et FN kjørety på veien mellom Support Base Malakal og flyplassen i Malakal i Sør-Sudan i 2013.
Et FN kjørety på veien mellom Support Base Malakal og flyplassen i Malakal i Sør-Sudan i 2013.

To personer korona­smittet i Sør-Sudan

I dag har Forsvaret 17 stabsoffiserer i United Nations Mission in South Sudan (UNMISS).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag meldte VG at én norsk offiser er smittet i Sør-Sudan. Det bekreftet pressevakt ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH), Jørn Hammarbeck overfor VG.

Nå bekrefter FOH overfor Forsvarets forum at nok en person er smittet. Det opplyser orlogskaptein Jørn Hammarbeck ved FOH.

De siste syv dagene er det registrert 394 nye covid-19 smittetilfeller i hele Sør-Sudan. Det er en økning på nesten 110 prosent, ifølge Verdens helseorganisasjon.

I dag stiller Forsvaret med til sammen 17 stabsoffiserer United Nations Mission in South Sudan (UNMISS). De fleste av offiserene jobber ved FN-operasjonens hovedkvarter i Juba mens de resterende er stasjonert ved operasjonens sektorhovedkvarter.

Også i Afghanistan har to norske soldater fått påvist koronasmitte. Begge er satt i isolasjon. Nå har Forsvaret fått beskjed om at vaksinene er på vei.

Forsvarsdepartementet skriver i en e-post til Forsvarets forum at det i første omgang kun gjelder styrkene i Afghanistan.

– Det er krevde smittesituasjoner også i andre land vi har styrker. Vår vurdering er at situasjonen nå er mest krevende i Afghanistan, og derfor prioriterer vi styrkene våre der først, skriver Birgitte Syvertsen Frisch, spesialrådgiver i Forsvarsdepartementet (FD).

Les også: Slik skal Covid-19-vaksinene prioriteres i Forsvaret

Powered by Labrador CMS