Nyheter

STORSELGER: JSM-Joint Strike Missile er blant våpnene som er blitt en storselger for Kongsberg Gruppen.
STORSELGER: JSM-Joint Strike Missile er blant våpnene som er blitt en storselger for Kongsberg Gruppen.

Kongsberg Gruppen: Solide tall med driftsresultat på 4,6 milliarder i 2022

Forsvars- og teknologikonsernet Kongsberg Gruppen økte driftsinntektene med 16 prosent i fjor. Utviklingen var god i alle forretningsområdene.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Resultatet før skatt ble på 4,6 milliarder, opp fra 4,1 milliarder i 2021. Selskapet varsler om over 45 milliarder i ny ordreinngang. Totalt er ordrereserven på rekordhøye 63,5 milliarder kroner.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Selskapet leverer produkter til forsvar, romfart, offshore, olje- og gassindustrien, handelsflåten og fornybare industrier. Konsernet opplyser at utviklingen var god i alle forretningsområdene i 2022.

Kongsberg Maritime økte driftsinntektene med 15 prosent. Kongsberg Defence & Aerospace økte driftsinntektene med 17,7 prosent og Kongsberg Digital økte driftsinntektene med 17 prosent.

Styret foreslår at det blir utbetalt et totalt utbytte på 2,1 milliarder, tilsvarende 12 kroner per aksje.

Kongsberg Gruppen omsatte for 9,4 milliarder kroner i fjerde kvartal 2022, som er på linje med analytikernes forventninger, men en økning fra 8,1 milliarder i samme periode i fjor.

Konsernsjefen vektlegger at den nye sikkerhetssituasjonen i Europa har fremhevet behovet for å styrke nasjoners forsvarsevne og beredskap

– Vi har lagt bak oss et sterkt år med vekst, solide resultater og god ordreinngang. Dette gir optimisme, forutsigbarhet og en solid plattform for videre bærekraftig vekst, sier konsernsjef og administrerende direktør Geir Håøy.

Han sier ordrereserven nesten er doblet de siste to årene.

Powered by Labrador CMS