Nyheter:

Den 8. november 2018 kolliderte fregatten med tankskipet «Sola TS». Nå er rettsaken utsatt med et halvt år.
Den 8. november 2018 kolliderte fregatten med tankskipet «Sola TS». Nå er rettsaken utsatt med et halvt år.

Rettssaken etter Helge Ingstad-ulykken utsatt et halvt år

Skyldspørsmålet skal avklares fra 1. mars 2021.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er behov for mer tid til saksforberedelse før saken kan behandles i retten. Derfor er partene enige om å utsette rettssaken et halvt år til 1. mars 2021, opplyser advokat Ole Kristian Rigland hos Regjeringsadvokaten til Forsvarets forum.

Advokat Ole Kristian Rigland hos regjeringsadvokaten.
Advokat Ole Kristian Rigland hos regjeringsadvokaten.

Fregatten Helge Ingstad, kolliderte med tankskipet Sola i Hjeltefjorden utenfor Bergen natt til 8. november 2018 og havarerte kort tid etter ulykken. I etterkant har Havarikommisjonen pekt på avvik hos både Sjøforsvaret, tankskipet og trafikksentralen Fedje. Havarikommisjonen, Sjøforsvaret og Politiet har gjennomført hver sin undersøkelse av saken.

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på tips@fofo.no.

Saken skulle startet i Bergen tingrett 21. september 2020 og det var satt av 16 dager. Nå er ny dato for rettssaken satt til 1. mars neste år.

Staten ved Forsvarsdepartementet har saksøkt eieren av tankskipet TS «Sola» og vice versa. Tema blir derfor skyldspørsmålet og hvordan skylden skal fordeles.

– Saken gjelder hver av partenes ansvar for skade som følge av kollisjonen. Dette fastsettes som en ansvarsbrøk, sier Rigland.

– Retten skal dermed ikke ta stilling til omfanget av skaden eller tapet. Dersom det skulle være uenighet om dette vil det kunne bli tema i en senere runde i retten.

Fikk du med deg denne: 53 av 88 sikkerhetsbarrierer brutt da Helge Ingstad havererte.

Powered by Labrador CMS